Aller au contenu principal

Over EURES

Het doel van het EURES-netwerk is het vrije verkeer van werknemers in Europa te vergemakkelijken. Om daartoe te komen, werken 31 Europese landen samen. Aan de 27 lidstaten van de Europese Unie moet je IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland toevoegen.

EURES is veel meer dan het Europese portaal voor beroepsmobiliteit. Het is een netwerk van meer dan 1000 consulenten die dagelijks in contact staan met werkzoekenden en werkgevers. En het netwerk blijft maar groeien. 

Al deze spelers leggen hun middelen samen om jou advies en kwaliteitsvolle diensten aan te bieden. Actiris speelt daarin een centrale rol. Als Nationaal Coördinatiebureau van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, zijn wij verantwoordelijk voor de organisatie en de coördinatie van de werken die in het kader van het EURES-netwerk worden uitgevoerd. Een Europese verordening geeft een overzicht van onze verantwoordelijkheden.

EURES kan je helpen

Het EURES-platform is een waardevolle tool. Moet je naar het buitenland vertrekken of kom je net toe in België? Op dit platform vind je al het nodige advies om deze veranderingen voor te bereiden. Je vindt er ook informatie over de werking van het netwerk in België en Brussel in het bijzonder.

 

EURES

EURES streeft verschillende doelstellingen na:

  • Werkzoekenden informeren over werkmogelijkheden en leef- en werkomstandigheden in de 31 partnerlanden.
  • Werkzoekenden adviseren.
  • Werkgevers bijstaan die willen aanwerven in andere landen.
  • Werknemers en werkgevers adviseren en begeleiden in grensregio’s.

Contact

Ben je op zoek naar vacatures of cv's? Ben je geïnteresseerd in internationale mobiliteit? Aarzel niet om contact op te nemen met een van de leden of om ons een bericht te sturen. Ga hiervoor naar de EURES-pagina voor werkzoekenden of naar de pagina voor werkgevers.